Rullande kafé med cupcakes

Här hittar du tre recept från Emelie Erlandsson som är en riktig Cupcake- fantast. Hon älskar amerikanska bakverk och kör runt med en Cupcakebil i Sverige.

CITRONCUPCAKES MED JORDGUBBSFROSTING

12 stycken

3 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljpulverextrakt

60 g osaltat smör

1 dl standardmjölk

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk rivet citronskal

Jordgubbsfrosting:

250 g osaltat smör rumstempererat

500 g (1 pkt) florsocker

4 msk jordgubbssylt

1 tsk rivet citronskal

hushållsfärg

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust

och fluffigt. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner blandningen i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och

sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet. Tillsätt rivet citronskal. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till hälften. Grädda cirka 13–15 minuter. Lägg muffinsen på ett galler, låt svalna. Frosting: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Rör slätt och tillsätt jordgubbssylt. Vispa i cirka 5 minuter tills krämen blir fluffig. Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen.

DEVILS FOOD CUPCAKES

12 stycken

2 ägg

3 dl mjöl

2 dl farinsocker

6 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulverextrakt

2 dl vatten

1 dl vegetabilisk olja

1 msk vitvinsvinäger

Chokladfrosting:

I sats smörkrämsfrosting

(se recept vaniljcupcakes)

8 msk kakao

2 msk kaffe

1 Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Blanda resten av ingredienserna i en annan skål. Häll vätskan över de torra ingredienserna. Rör blandningen slät. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till hälften med smet. Grädda i cirka 15–17 minuter. Ställ på ett galler och låt svalna. Rosting: Rör ner kakaopulver och kaffe i smörkrämsfrostingen och rör slätt. Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen.

VANILJCUPCAKES MED SMÖRKRÄMSFROSTING

12 stycken

3 ägg

2 dl strösocker

1 tsk vaniljpulverextrakt

60 g osaltat smör

1 dl standardmjölk

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

Smörkrämsfrosting:

250 g osaltat smör rumstempererat

500 g (1 pkt) florsocker

4 msk standardmjölk

1 tsk rivet citronskal

hushållsfärg

Sätt ugnen på 175 grader.Vispa ägg, socker och vaniljpulver ljust och fluffigt. Smält smöret och blanda ner mjölken i det smälta smöret. Rör ner blandningen i äggvispet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i blandningen lite i taget. Rör till en jämn smet. Sätt muffinsformar i muffinsplåt och fyll med smet ungefär till hälften. Grädda cirka 13–15 minuter. Lägg muffinsen på ett galler och låt svalna. Frosting: Rör det rumstempererade smöret slätt och blanda ner florsocker och vaniljpulver. Rör slätt och häll i mjölken. Vispa i cirka 5 minuter tills

krämen blir fluffig.Tillsätt citronskal och eventuellt hushållsfärg.Spritsa eller klicka ut frosting på muffinsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!