Romantisk Alla hjärtans dag-paj med äppelrosor

Romantisk Alla hjärtans dag-paj med äppelrosor

Mördeg

150 g kallt smör

4 dl vetemjöl

1/2 dl florsocker

1 ekologiskt ägg

Fyllning

3 ägg

3 dl strösocker

250 g rumstempererat smör

1 dl vetemjöl

300 g skållade mandlar

2 bittermandlar

Cirka 10 röda äpplen

Gör så här:

1. Mördeg: Blanda samman kallt smör, vetemjöl och florsocker. Blanda i ägget och arbeta försiktigt fram en deg (mördeg ska inte knådas). Täck degen med plastfolie och låt vila i kylen i minst en halvtimma.

2. Fyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandeln till smulor i en mixer. Tillsätt socker och ägg och mixa till en len smet. Häll ner smeten i en bunke och rör i det rumsvarma smöret. Vänd i mjöl och finriven bittermandel.

3. Kavla ut mördegen och klä en pajform (cirka 28 cm). Häll ned smeten i formen. Skala äpplena i långa skal och skär resten av äpplet i klyftor. Tryck ner bitarna i smeten och linda skalet till rosor som du sätter i smeten.

4. Grädda pajen i cirka 1 timme. Servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!