Foto: Jupiter.

Rödvin och choklad kan motverka cancer

Rött vin kan hämma uppkomsten av cancer. Det visar amerikansk forskning.

Röda druvor och choklad har visat sig ha cancer-hämmande effekter. Det visar amerikansk forskning som presenterats vid en medicinsk konferens nyligen.

William Li från organisationen Angiogenesis Foundation säger att maten är viktig i cancerbekämpningen eftersom den skapar effekter som kan stoppa cancerspridning. Organisationen arbetar bland annat med att klassificera mat som kan vara hälsofrämjande.

Li refererade till en undersökning vid Harvard Medical School som kommit fram till att män som äter tomatbaserad mat flera gånger i veckan sänker risken för att drabbas av prostata-cancer med 30 till 50 procent. Man tror att det är samma ämne i de olika livsmedlen som är positiv för hälsan.

Det röda vinet och chokladen sällar sig till de livsmedel som stoppar blodtillförseln till tumören och svälter den till döds. Tidigare har man sett samma effekter i bland annat vitlök, soja, blåbär och te, rapporterar sajten Physorg.com som intervjuat William Li.

- Det pågår en medicinsk revolution inom livsmedelsbranschen, säger William Li. Om vi har rätt kommer det påverka konsumenterna på många sätt, deras utbildning, matinköp, hälsovård och till och med försäkringsfrågor.Han menar även
att de olika livsmedlen får ännu högre effekt om de används samtidigt.

- Cancerbekämpning genom livsmedel kan för många vara enda alternativet eftersom cancermediciner inte är tillgängliga för alla, menar William Li.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!