Nice.
Nice.

Res med Allt om Mat till Frankrike

Följ med på en härlig resa för gom och själ i södra Frankrike. Färden går genom vackra landskap och vi lär oss en massa om regionernas mat, vin, kultur och historia. Som ciceron på resan har vi med oss matkunniga journalisten Tomas Tengby och naturligtvis en medarbetare från Allt om Mat.

Vi utlovar fem dagar med nya matupplevelser, många skratt, god mat och dryck, kultur, njutning för såväl själ som gom, och förstås – ett vackert vår-Frankrike. Upptäck regionerna Provence, Languedoc och Midi-Pyrénées och lär dig mer om salt, och om ostron. Gå på marknad med en känd kock och laga mat tillsammans. Bo på pittoreska små hotell och på en vingård. Upplev Frankrike när det är som bäst!

Med oss på resan har vi den matkunniga journalisten, författaren och programledaren Tomas Tengby! Han har bland annat medverkat i matlagningsprogrammet Mat med Tina Nordström och varit programledare för radions Morgonpasset. Tomas är aktuell i Ring P1, Mannheimer & Tengby i P4, Meny i P1 och med sin kokbok Viva Italia som var ett drömprojekt med frun Ulrika.

Dag 1

Onsdag 17 april. Avresa. Flyg med Norwegian till Nice. Efter en picknicklunch vid havet åker vi till charmiga Aix-en-Provence. Vi besöker en fabrik som tillverkar den kända konfekten från Aix-en-Provence – calissons! Vi avslutar med middag på Restaurant Pierre Reboul som har en stjärna i Michelinguiden. Här njuter vi av delikat mat och goda viner (vin ingår i priset). Vi bor på Hôtel des Augustins som ligger i ett gammalt kloster i hjärtat av staden.

Dag 2

Torsdag 18 april. Efter frukost går resan vidare västerut genom Camargue. Vi äter gemensam lunch i Aigues-Mortes. Vi besöker ett museum och får veta allt om saltets historia. Efter det åker vi till en lokal vinodlare där vi får träffa den kända kocken Roger Merlin som berättar mer om regionens specialiteter och ger oss smakprov. Sedan provar vi det typiska ”vin de sable”. Vidare till staden Sète för incheckning på Grand Hotel (2 nätter), ett charmigt hotell med perfekt läge vid kanalen i centrala Sète. Här äter vi en god middag tillsammans.

Dag 3

Fredag 19 april. Efter frukost åker vi upp mot bergen till Roquefort-sur-Soulzon där Roquefort-osten görs. Vi besöker en av osttillverkarna och får gå in i en av ostgrottorna, där vi får ett smakprov. Lunchstopp (ingår ej) i mysig by på väg tillbaka till Sète. Där gör vi ett besök på fiskmarknaden, där vi kan handla med oss delikatesser och kanske prova stadens specialitet ”tielle sétoise”. Kvällen på egen hand eller tillsammans med nyvunna vänner i denna charmiga hamnstad.

Dag 4

Lördag 20 april. Efter frukost beger vi oss ut med båt på lagunen Étang de Thau, känd för ostron- och musselodling. Ombord på båten lär vi oss att öppna ostron och provsmaka dem förstås! Lunch på egen hand. Sedan åker vi till vingården Domaine Christiane Rabiega nära staden Draguignan. Vi gör en rundtur på vingården och får naturligtvis provsmakning i vinkällaren. Kvällen avslutas med en gemensam middag på vingården.

Dag 5

Söndag 21 april. Frukost på vingården sedan beger vi oss mot Nice där vi möts av blomsterkocken Yves Terrillon. Han tar med oss på den härliga matmarknaden. Vi börjar med en kopp kaffe och croissant och går sedan runt på marknaden med honom! Sedan åker vi upp i bergen till den mysiga byn Tourrettes-sur-Loup. Där lagar vi vår lunch tillsammans med Yves Terrillon. Vi hinner också besöka en konfektyrfabrik som gör specialiteter för regionen. Sedan färd till Nice för hemresa.

FAKTA OM RESAN

DATUM: 17–21 april 2013.

PRIS: 16 595 kr/person för prenumeranter. 16 995 kr/person för icke prenumeranter.

ALLT DETTA INGÅR:

FLYG: Ekonomiklass med Norwegian Arlanda-Nice t/r. För flyg från andra orter, vänligen kontakta OmniaResor för information och pris. Flygplanstransfers t/r, flygskatter och bränsletillägg.

BOENDE: Fyra nätters boende på hotell (del i dubbelrum med grandlit säng). Enkelrumstillägg 2 800 kr/person.

MAT: Frukost alla dagar. Tre luncher varav en matlagningslunch med kocken Yves Terrillon, en picknick-lunch och lunch i Aiges Mortes. Tre middagar inklusive dryck, varav en på Michelinkrog. En matdemonstration inklusive provsmakning av Camargue-kocken Roger Merlin. Två vinprovningar, en i Camargue och en på Domaine Christiane Rabiega.

ÖVRIGT: Alla i programmet omnämnda bussresor, besök och aktiviteter. Hela rundresan med egen buss. Svensktalande lokalguide.

BOKA HÄR

ÖVRIGA FRÅGOR: Ring OmniaResor på 021-12 90 90

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!