ANNONS

Innehåll från Switzerland Cheese Marketing Nordics

Recept: Lyxiga quesadillas med hummer och ost

När du har fått tag i härliga råvaror som en god lagrad Gruyèreost och hummer, behöver du inte krångla till det. Den här rätten är god, enkel att laga och blir en favorit för alla.

Varför inte bjuda familjen på något alldeles extra gott i helgen? Dessa varma quesadillas är toppen som förrätt eller tilltugg till fredagsmyset. Smaken från den smakrika Gruyèreosten och sältan från hummern är en underbar kombination som lyfter varje decemberkväll. Servera de fyllda bröden med en syrlig dressing, det ge rätten det lilla extra.

 

 

Nedanför filmen hittar du receptet.

Gruyère- och hummerquesadillas

Perfekt som tilltugg till ett glas bubbel.

15 min.

För fyra personer:

Quesadillas:

2 humrar, färska eller frysta

125g Gruyère AOP

8 små tortillabröd

2 msk smör

Lime- och chilidressing:

1 dl majonnäs

1/2 dl gräddfil

2 krm rivet limeskal

1 krm chiliflakes

1 krm salt

Garnering:

Gräslök

Gör så här:

1. Tina humrarna om frysta används. Bryt loss klorna från hummern. Dela hummern på längden. Ta bort huvudet och den svarta strängen. Plocka försiktigt ut hummerköttet från klorna och kroppen och skär i bitar.

2. Riv osten. Fördela ost och hummerkött på tortillabröden och vik ihop till halvmånar.

3. Blanda ingredienserna till lime– och chilidressing och häll den i en spritspåse.

4. Stek quesadillas i smör i en stekpanna 1–2 min på varje sida tills osten smält. Ringla över dressingen och klipp över lite gräslök.Servera rätten med ett glas bubbel!

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Switzerland Cheese Marketing Nordics och ej en artikel av Allt om Mat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!