Rätt mat i lunchlådan kan göra dig piggare

Fem tips på goda och enkla rätter med lite lägre GI-värde.

GI står för glykemiskt index och är ett sätt att mäta hur fort kroppen tar upp olika typer av kolhydrater.

Kort sagt kan man säga att det är ett sätt att mäta hur blodsockerkurvan påverkas av olika typer av mat - om blodsockret skjuter i höjden snabbt blir fallet som kommer efter större.

Lågt GI-värde betyder långsamt upptag. Inte bara kolhydraterna påverkar värdet, utan även sammansättningen och tilllagningssättet.

Här är några goda rätter att prova - kanske slipper du hamna i "lunchkoma" nästa gång...

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!