Foto: Lina Eriksson

Rätt mängd socker till skorporna

Här är rätta mängden socker i receptet på saffransbiscotti som fallit bort i senaste numret av Allt om mat.

Saffransbiscotti med pekannötter

Tid: 30 min + 8 timmar för saffran att dra

Lättbakade skorpor med mycket julsmak. I en fin burk blir de en


perfekt gåbortpresent. Genom att låta saffran dra i sprit får man ut mesta möjliga smak och färg.

Till ca 40 skorpor:

1 påse stött saffran (0,5 g)

2 msk Cointreau eller Grand Marnier

100 g smör

1 dl strösocker 

1 stort ägg

3 1/2 dl vetemjöl (210 g)

1 tsk bakpulver

1 dl pekannötter

1 apelsin, eller citron, rivet skal

Gör så här:

1. Blanda saffran och likör och låt stå över natten.

2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver. Hacka pekannötterna grovt.

3. Rör ner saffranssprit, smör, mjöl, nötter och apelsin- eller citronskal i ägg- och sockerblandningen. Blanda väl.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma två längder, ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna på plåten. Skär längderna i 2 cm breda snitt. Lägg dem på sidan på plåten.

6. Eftertorka skorporna i 75° ca 40 min, gärna med varmluft.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!