<p>Vi dukar upp f&ouml;r &aring;rets rabarberfest.</p>

Vi dukar upp för årets rabarberfest.

Foto: Cecilia Nordstrand

Rabarber smakar vår

Äntligen! Innan man hinner förstå att det är sommar på gång står rabarberstjälkarna långa och härliga i trädgården. Här är de enklaste, och kanske också de godaste, rabarberrecepten.

Vaniljmousse på rabarberkompott

Smulpaj på rabarber

Rabarberdrink

Rabarbersaft med jordgubb

Rabarber- och citronsaft

Överblivet? Den rabarber du inte hinner göra något av i tid behöver inte gå till spillo. Ta stjälkarna, skär dem i bitar och frys in dem. Sen är det bara att plocka upp ur frysen allt eftersom och göra ny saft eller marmelad.

Tålig. Rabarber är en mycket tacksam växt som växer nästan överallt. När den väl fått fäste så kan stjälkarna bli ordentligt tjocka och långa.

Gör geléprovet!

Det finns ett enkelt trix som hjälper en att veta när marmeladen är klar. Lägg ett tefat i frysen. Ös sen lite av den heta saften på fatet och gör en ränna med en sked. Om det inte flyter ihop igen är det klart. Om inte, låt allt koka 3–5 minuter till och gör om provet. Men marmeladen kan behöva stå några dagar innan den verkligen stelnar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!