<p>De här barnen i Kassim-skolan norr om Addis Adeba i Etiopien tillhör dem som fått skolluncher betalda genom FN:s World Food <br />
Program (WFP). Svenska FN förbundet stöder WFP med kampanjen <em>Skolmat blir kunskap</em>.</p>

De här barnen i Kassim-skolan norr om Addis Adeba i Etiopien tillhör dem som fått skolluncher betalda genom FN:s World Food
Program (WFP). Svenska FN förbundet stöder WFP med kampanjen Skolmat blir kunskap.

Projektet som ger kunskap

I samband med vårt 40-års jubileum har Allt om Mat valt att stödja Svenska FN-förbundets kampanj Skolmat blir kunskap.

I många fattiga länder har föräldrar inte råd och möjlighet att låta sina barn gå i skolan, de behövs för arbete hemma eller för att dra in pengar till mat till familjen, Men om barnen erbjuds ett gratis mål mat ökar chanserna att de ska få gå i skolan med 25 procent, då vet föräldrarna att deras barn åtminstone fått en riktig måltid den dagen. Och om barnen får mat orkar de tillgodogöra sig sina kunskaper och har kanske till och med krafter kvar till att leka, växa och utvecklas.

Rätten till mat är en av punkterna i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna från 1948. Utan mat i magen kan ingen framtid byggas och inga drömmar förverkligas, varken för människor eller samhällen. Men idag saknar många hundra miljoner människor tillgång till mat och rent vatten.

Det är lätt att ge

För bara två kronor kan du bjuda ett barn i Etiopien, Kambodja eller Afghanistan på en skolmåltid som gör skillnad. Vill du ge ett bidrag? 

Skicka ett sms med texten "AOM 20" till 72 909 – du ger då 20 kr som betalar 10 skolmåltider (telefonoperatörens sms-kostnad tillkommer). Du kan också sätta in din gåva på 90 00 79-5. Ange kod "AOM".

Läs mer om kampanjen på www.fn.se/skolmat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!