Foto: Ulf Svensson + respektive producent.

Pizzavinet ska vara fruktigt

Ta ett glas rött till kvällspizzan. Men sältan gör att du bör välja ett fruktigt vin med lite strävhet. Vi tipsar om både vin och recept!



Ska du bjuda
på pizza? Testa ett vin från pizzans hemland, Italien. Eftersom sältan är ganska hög i de ostgratinerade maträtterna är det smart att sikta på ett lite fruktigare vin, gärna med låg strävhet. Då blir kombinationen riktigt god.



Vi ger tre
tips som bör passa de flesta pizzor, testa dem  - gärna efter någon timmes luftning i karaff så att smakerna hinner blomma ut ordentligt. Om du hinner....

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!