<p>H&auml;r &auml;r Hasse Johansson en glad m&auml;stare 2006. </p>

Här är Hasse Johansson en glad mästare 2006.

Foto: Bobbo Lauhage

Europamästaren i Ostronöppning: "Ostron är otroligt prisvärda"

Sju frågor till Europamästaren i Ostronöppning, Hasse Johansson.

Vad är det som är så speciellt med ostron?

– De är så goda!

Varför tävlar du i ostronöppning?

– Tidigare jobbade jag i Östermalmshallen i Stockholm med den dåvarande svenska mästaren i ostronöppning. Han fick mig intresserad och var en bra lärare.

Hur snabbt öppnar du ett ostron?

– Min segertid i EM senast var 2 minuter 26 sekunder för 30 ostron.

Hur äter du dina ostron?

– Naturella med en glas champagne!

Ostron och champagne, är du en lyxlirare?

– Ostron är ingen lyx, de är otroligt prisvärda. Ett ostron kostar kanske 25 kronor och du behöver bara ett eller två för att få den där fantastiska smakupplevelsen som sitter i riktigt länge.

Hur ska ett riktigt gott ostron smaka?

– Tänk att du sitter på bryggan i Smögen en sommardag, det doftar hav och tång... lägg sen till lite sälta och mineral och du har upplevelsen av ett ostron.

Det finns många olika sorters ostron, vilka föredrar du?

– Svenska, danska från Limfjorden och irländska från Galway. De är ganska lika, fasta och fina.

Missa inte - på fredag är det Europamästerskap i ostronöppning i Göteborg och i juryn sitter bland andra Leif Mannerström och Alexandra Zazzi.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!