Foto: Fredrik Johansen.

Öl som inte finns säljs för dyra slantar

Har du smakat ölet som inte finns? Nu har du chansen.

Skulle du betala 230 kronor flaskan för ett öl som inte finns? Tror inte det. Ändå säljer ölet snart slut, trots att det började säljas på Systembolaget så sent som igår!

Ölet det handlar om är amerikanska Brooklyn Black OPS och att det inte finns är en sanning med modifikation. Ölet bryggdes första gången till en intern personalfest på det amerikanska bryggeriet. Resultatet blev så bra att man bestämde sig för att brygga det i liten skala och i all hemlighet. Ryktet började spridas och när intresserade ölälskare frågade om ölet så fick man svaret att det inte ens finns.

- Jag frågade bryggaren Garrett Oliver när vi skulle kunde köpa ölet i Sverige, berättar ölexperten Fredrik Johansen. Han svarade då att ölet inte ens finns så det kommer aldrig att kunna köpas i Sverige.Detta var i höstas
men sedan i måndags så finns det några hundra flaskor i Sverige. Trots priset och trots att ölet egentligen nte finns så säljer det snart slut. Och det är ett väldigt speciellt öl enligt sommellerier Fredrik Johansen.

- Det är en fyllig kraftig imperial stout som lagrats på bourbonfat. Faten tar inte för stor plats i smaken utan smakerna av vanilj och ekfat är mycket bra integrerade.

- Delvis beror hajpen kring ölen på att det är en väldigt bra öl, delvis beror den på att ölen inte har funnits tillgänglig i någon större skala. Sverige är faktiskt första marknaden utanför USA där man kan köpa ölen, berättar Johansen.Så länge det nu varar,
i skrivande stund finns det omkring 60 flaskor kvar. Sedan finns faktiskt inte ölen mer. I varje fall inte i Sverige.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!