ANNONS

Innehåll från APPENZELLER SWITZERLAND

Ny favorit: Smörgås med portobello, smält Appenzeller och kimchi

Vegetarisk, krämig och mättande – en matig smörgås som får sin unika smak av smält Appenzeller och portobellosvamp. Perfekt till lunch eller som lyxigt kvällsmål.

Martin Nordin har skapat en smakbomb till smörgås med portobellosvamp, kimchi och krämig smält Appenzeller. Osten Appenzeller har en distinkt, kraftig smak som är helt unik i sitt slag. Osten har tillverkats i det bördiga, schweiziska alplandskapet sedan slutet av medeltiden, och dess traditionella hantverk har levt kvar till idag.

 Appenzeller är en mycket smakrik och kryddig Schweizerost, som finns i flera olika varianter där Silver Label är en av de mildare och Black Label är kraftigare.

Appenzellers unika smak – en välkänd hemlighet

Ostmakarna är hemlighetsfulla. Men att Appenzeller är en unik och utsökt ost är dock ingen hemlighet. Den påminner om schweizerostarna Emmentaler och Gruyère, men har en kraftigare och kryddigare smak. Appenzeller fuktas med både vitt vin och en speciell hemlig örtlag för att ge den sin unika karaktär.

Resultatet är en kryddig ost som du med fördel kan avnjuta i tunna skivor till färsk frukt, marmelader eller i sallad.

Smält Appenzeller passar utmärkt till raclette, hamburgare eller som fondueost.

Recept: Surdegsmacka med Appenzeller Black Label och portobello

Den unika Appenzellersmaken kommer också till sin rätt tillsammans med surdegsbröd. Testa en smakrik smörgås med lager av portobello, kimchi och smält Appenzeller Black Label. Serverad med tonkatsusås.

Smörgås med portobello, kimchi och smält AppenzellerTill 4 pers: 

8 skivor surdegsbröd, utan kanter

2 msk smör

8 medelstora portobellosvampar

4 msk kimchi

120 gram Appenzeller Black Label

120 ml tonkatsusås

Till servering: 

Färsk koriander

Salt efter smak

Gör så här: 

1. Pensla svamparna med lite olja. Strö över salt och peppar. Stek i en panna på hög värme cirka 15 min. Det gör ingenting om de blir lite brända. Ställ svampen åt sidan för att svalna.

2. Rosta brödskivorna tills de är gyllenbruna. Bred smör på varje skiva.

3. Smält Appenzeller-osten i en stekpanna på medelvärme.

4. Skär svampen i tjocka skivor och placera dem på 4 av brödskivorna. Fördela en matsked kimchi på varje bröd och avsluta med en generös klick ost på varje. Placera den andra brödskivan över smörgåsarna och dela dem på mitten.

5. Servera smörgåsarna med färsk koriander och tonkatsusåsen på sidan.Världens kryddigaste ost

Appenzeller får bara tillverkas i de schweiziska kantonerna Appenzell Innerrhoden och Ausserrhoden samt i några delar av St. Gallen och Thurgau. Osten görs enligt traditionellt recept på opastöriserad mjölk från små bruna kor som betar på höglandets näringsrika örteängar.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och APPENZELLER SWITZERLAND och ej en artikel av Allt om Mat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!