Nu är det klart: De här två favoriterna försvinner ur Aladdin-asken

Trillingnöten och körsbärslikören har gjort sitt i Aladdin-asken. Nu ersätts klassikerna av hallonlakrits och fläderblom.

Varje år säljs över 2,5 miljoner Aladdin-askar i Sverige. Chokladasken har av svenska folket rankats som viktigare på julafton än självaste jultomten. Nu försvinner två av askens riktiga klassiker – trillingnöt och körsbärslikör.

– Aladdin är en svensk ikon med en given plats i julfirandet. Att förändra innehållet i asken väcker alltid starka känslor, vilket är ett bevis på hur engagerade Aladdins fans är i sina favoritsmaker, säger Jonas Magnusson, marknadschef för Marabou.

Trillingnöten och körsbärslikören ersätts av hallonlakrits och fläderblom.

– Aladdin har en 75 år lång tradition av att utveckla askens innehåll för att möta rådande trender och smakpreferenser. Lakrits är en av de mest folkliga och tidsenliga smaker som vi har idag och gensvaret från våra fans på Facebook gav den en självklar plats i asken, säger Jonas Magnusson.

Fläderblomspralinen har tagits fram tillsammans med Josefine Baummann, Årets Konditor 2011.

– I Sverige är vi ganska traditionella när det kommer till choklad men samtidigt gillar vi att testa nya smaker. Därför experimenterade vi till en början med djärva smaker men landade till slut i fläderblom som känns både exotisk och svensk på samma gång, säger Josefine Baummann.

Den nya Aladdin-asken lanseras i oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!