<p>Foto: Den gyldene freden</p>

Foto: Den gyldene freden

Foto: Den gyldene freden

Niclas Wahlström är årets nobelkock

Det blir krogen Den gyldene fredens köksmästare Niclas Wahlström som lagar maten åt kungafamiljen och de prisade forskarna vid årets nobelmiddag.

Niclas Wahlström har komponerat menyn på temat Sagolikt tillsammans med Magnus Johansson från dessertbistron Xoko. Men exakt vad gästerna kommer att serveras är, som vanligt, hemligt in i det sista.

&ndash; Vi är otroligt stolta över Niclas hedersuppdrag och lånar gärna ut våra kockar till årets största middag. Han brinner för den nordiska maten och att hitta moderna sätt att presentera klassiska rätter, säger Agneta Bergman, källarmästare på Den Gyldene Freden, i ett pressmeddelande.

Under banketten den 10 december kommer även de två Gyldene freden-kockarna Jacob Brännberg och Johan Johansson att vara med och laga middagen.

Arbetar på anrik krog

För tre år sedan medverkade Niclas Wahlström vid kungens officiella 60-årsmiddag på Stockholms slott. Han har gjort mat-tv och kokböcker och gästspelar på restauranger runt om i världen.

Till vardags arbetar Wahlström som köksmästare på den klassiska Stockholmskrogen Den gyldene freden i Gamla stan.

Det är här som Svenska akademien äter sin traditionella måltid varje torsdag, och sedan öppningen 1722 har den varit ett populärt tillhåll för kulturpersoner som Bellman, Zorn och Taube.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!