Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent.
Den hemliga gästen - så arbetar en krogrecensent. Foto: Stina Wirsén

Misstagen gäster gör krogen

Den hemliga gästen har bedömt hundratals krogar och skrivit boken "Den hemliga gästen". Läs om knepen som funkar på krogen - och vad du inte ska göra som gäst.

Vanligaste misstagen man gör som gäst?

- Ibland har man som gäst lite för höga förväntningar. Det är inte alltid krogens fel att en middag inte blir lyckad.

- Många  tänker inte igenom vad de vill ha ut av restaurangbesöket. Vem ska jag  gå ut med och varför, var kommer vi att trivas, vilket ställe passar  just det här sällskapet?

- En del gäster försöker dölja sin osäkerhet  genom att vara kaxiga mot personalen. Att knäppa med fingrarna, ropa  ”fröken” eller klappa servitrisen som om hon vore ett husdjur är ingen  hit.

Den hemliga gästen ger sina bästa tips: 

Tre tumregler för bättre service på krogen

Tre tumregler för bättre service i baren

Vad påverkar bemötandet man får som gäst?

Hur bemöter man en dryg hovmästare eller servitör/servitris?

Hur gör man för att få ett bra bord?

Om man får dålig mat – hur framför man det på bästa sätt?

Går det att reklamera servicen?

Har du något hemligt knep för att få bättre bemötande?

Om man känner sig osäker inför vinlistan – finns någon fras som inte kan gå fel om man inte vet så mycket om vin?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!