Midsommarlängtan

När våren kommer brukar vi få en oemotståndlig längtan efter Roslagen i vår familj. Vi bara måste ut på picknick på de gröna ängarna, bland enebuskarna och i de glesa, vackra skogarna. Eller på en flat stenhäll ute vid havskanten i Grisslehamn. Har vi tur kan vi köpa lite nyrökt fisk vid kajen och hinna med ett besök i Albert Engströms gamla stuga som nu är museum. I matsäcken har vi surdegsfrallor, skinka från trakten som är rökt på riktigt (inte bara med rökarom alltså) och en hemgjord fransk potatissallad. I termosen rykande hett kaffe, och till det en av sonens hembakta kanelbullar. Det är få tillfällen som överträffar den njutningen!

Allt fler längtar ut till sina favorittrakter nu, märker jag. I det här numret tar tre av mina arbetskamrater – Ulla, Gunilla och Catarina – med oss till sina härliga hemtrakter i Värmland och bjussar på både recept och smultronställen. Malin däremot, hon hittade en ljuvlig grön plätt mellan höghusen, perfekt för picknick. Men Anne-Charlotte – som just flyttat hela två meter på redaktionen och sedan ett par veckor leder vår systertidning Lagalätt – hon tog med hela sin stora familj upp till Sundsvallstrakten och gick på restaurang!

Alldeles oavsett var vi befinner oss så är det midsommar alldeles strax. 
I det här numret har vi samlat allt gott för en härlig midsommarfest – från Värmland, Sundsvall och resten av Sverige!

Ha en riktigt skön midsommar! 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!