Klassiska smaker på den mustiga gulaschgrytan som förstärkts med färsk paprika i rött och gult.
Klassiska smaker på den mustiga gulaschgrytan som förstärkts med färsk paprika i rött och gult. Foto: Holger Edström

Middagstips! Våra 7 populäraste grytor

En härlig gryta är alltid gott och räcker till många. Här under följer de sju populäraste grytorna på Allt om Mat. Vilken är din favorit?

1. Mustig köttgryta med rotfrukter

Smarrig höstgryta på högrev, palsternacka och rotselleri.

2. Burgundisk köttgryta (klassiskt fransk)

Burgundisk köttgryta är en riktig fransk klassiker. Här serverar vi den med annorlunda tillbehör som knapriga rostade valnötter och getost som gör den ännu godare.

3. Kycklinggryta med gnocchi

Recept på krämig kycklingryta med gnocchi. Benfria kycklinglår är en god lättlagad råvara som tillsammans med färsk gnocchi blir en spännande gryta.

4. Gulaschgryta

Gulaschen får en försiktig hetta av cayennepeppar. Du som gillar ordentligt stark mat dubblar mängden.

5. Marockansk rotfruktsgryta

Här hittar du ett recept på en smarrig marockansk rotfruktsgryta. Spiskummin, sambal oelek och vitlök ger grytan dess speciella karaktär och hetta.

6. Fasolakia – vegetarisk böngryta med fetaost

Recept på vegetarisk grekisk gryta med bönor och fetaost. Underbart god böngryta som passar till vardag och fest.

7. Supersnabb thaigryta

Recept på en thai-inspirerad gryta med blandfärs och heta kryddor. Det går snabbt att göra denna goda vardagsgryta som passar bra med frisk, syrlig lime och hackade jordnötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!