<p>Mathias Dahlgren har tidigare som ende svensk vunnit kock-t&auml;vlingen Bocuse D'Or.</p>

Mathias Dahlgren har tidigare som ende svensk vunnit kock-tävlingen Bocuse D'Or.

Foto: Ulf Widell

Mathias Dahlgren skrev världens tredje bästa kokbok

Tre frågor till Mathias Dahlgren som fick pris på Gourmand World Cookbook Awards.

Tävlingen avgjordes i Paris och den svenske stjärnkocken fick pris för att ha skrivit världens tredje bästa kokbok, &rdquo;Det naturliga köket&rdquo;.

Vad innebär det här för dig?

&ndash; Det är naturligtvis en fantastisk framgång och jätteroligt att boken blir så uppskattad. Jag hörde att det publicerades 6 000 kokböcker förra året och det här var en av de fyra som nominerades till världens bästa. Ur internationell synvinkel är det stort.

Du har vunnit många priser och nått stora framgångar &ndash; vad finns det för utmaningar kvar?

&ndash; Det finns hela tiden nya saker. Jag är bara 40 år och kan inte säga att jag är i mål än. Det finns både korta och långa mål kvar.

Hur firar du?

&ndash; Jag hade tänkt att fira genom att få sova sju&ndash;åtta timmar, vilket inte är så vanligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!