Foto: Ulrika Pousette

Marinerad sesamlax, mangosalsa & yoghurtmajonäs

Makalöst asiatiskt och lättlagat för många. Marinerad sesamlax, mangosalsa, yoghurtmajonnäs och ris smaksatt med kokos och lime – en explosion av smaker omöjliga att motstå.

Marinerad sesamlax

Foto: Ulrika Pousette

Favoritmarinad med ­sesamsmak till lax – supergod även till kyckling! Klicka här för recept. 

Syrlig mangodressing

Foto: Ulrika Pousette

Se till att hitta riktigt mogna mangofrukter; de är saftigare och smakar mycket mer. Bäst är den pakistanska mangon, vars säsong startar i maj. Klicka här för recept.

Chilihet yoghurt­majonnäs

Foto: Ulrika Pousette

Ett perfekt tillbehör till laxen – svalt, hett och krämigt! Klicka här för recept. 

Kokos- och limeris

Foto: Ulrika Pousette

Hittar du inte färska limeblad kan du ta 2 citrongräs, banka på dem och låta dem koka med riset. Klicka här för recept. 

Grön sallad med färska örter och nötter

Foto: Ulrika Pousette

Massor av grönt med krispiga ­nötter och asiatiska örter är fräscht till laxen och riset. Klicka här för recept. 

Att dricka till

Wisby Weisse (1459) Sverige, 27:00 (50 cl) Veteöl med friskt fruktig smak med inslag av aprikoser och citrus. Lätt kryddiga toner och mild beska.

Alkoholfritt: Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei (1922) 0,4 %, Tyskland, 12:90 (50 cl) Alkoholfritt veteöl med fin fräschör, drag av citrus och honung och liten krydda.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!