Foto: Ida Olovsson

Mannerströms menyer ska locka oss till tåget

Stjärnkocken har komponerat sex nya trerättersmenyer för första klass på X2000. Samarbetet är en satsning på att höja nivån på maten och därigenom locka fler resenärer.

Från och med idag kan man beställa Leif Mannerströms specialgjorda trerättersmenyer under tågresan. Om man åker i första klass det vill säga. Nästa steg blir att även utveckla bistromenyn, och stärnkocken själv verkar ha fått mersmak för att laga mat för tågresenärer.

- Det har varit en rolig utmaning, det är som två skilda världar.

Leif Mannerström driver till vardags bland annat stjärnkrogen Sjömagasinet i Göteborg, och när han fick uppdraget från SJ var han tvungen att tänka till ordentligt.

- Jag börjar ju alltid med att titta på förutsättningarna - hur ser köket ut till exempel? Att titta på köket på X2000 går väldigt fort kan jag säga... Det går aldrig att servera en nystekt spätta som är frasig och fin - man får tänka om.

Förutom att jobba utifrån vad som var möjligt under förutsättningarna så har Mannerström gjort en miniundersökning bland vänner och bekanta om vad de skulle vilja äta när de reser, och utgått ifån detta. Resultatet blev övervägande klassiska husmansrätter och svenska smaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!