<p>Mar&auml;ngsviss &auml;r enkelt, h&auml;r med hemgjord choklads&aring;s.</p>

Marängsviss är enkelt, här med hemgjord chokladsås.

Foto: Linda Nilsson

Linda Nilsson: "Vi är nog ganska snälla"

Blogg: kryddburken.se

Ni matbloggare verkar hålla ihop. Ni kommenterar varandras mat och ger tips. 

- Ja, vi är nog ganska snälla. Det finns ingen konkurrens. Jag får så mycket tillbaka från andra matbloggare. Vi bollar idéer och funderingar. 

Hur hinner du blogga?

- Det är mitt intresse. Jag kopplar av framför datorn. Och det är ju inte så att jag låser in mig i köket. Barnen är ofta med mig och hjälper till att hacka och skära. De älskar att laga mat. Det enda de klagar på att är att de måste vänta med att börja äta tills jag hunnit ta bilder på maten.

Lindas marängsviss

1 banan per person

1-2 dl glass per person

maränger (smulade i botten, och hela på toppen)

CHOKLADSÅS: 

3/4 dl vatten

1 dl socker

1 dl kakao

Gör så här:

1) Chokladsås: Koka ihop såsen i kastrull under omrörning. När den tjocknat något är den klar! 5-8 minuter.

2) Använd små glas på fot, fyll varje glas med några kulor glass, toppa med skivad banan, grädde, maränger och chokladsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!