Foto: Annika Broman

Laga Zazzis goda buffé

Alexandra Zazzi tröttnar aldrig på det italienska köket. Här sätter hon ihop en plockbuffé med briocher, potatissallad och kyckling.

För mig är det italienska köket ett bra exempel på lättflörtad mat. Alla gäster brukar hitta sina favoriter när det bjuds italienskt och stämningen runt bordet brukar snabbt bli glatt uppsluppen.

Olivoljan är det italienska kökets signum och därför har jag medvetet angivet i recepten vilken sorts olivolja jag själv använder i de olika rätterna. Jag har alltid tre olika sorters olivolja hemma för att maten ska bli så god som möjligt. Olika rätter kräver olika typ av olivolja. Hemma i mitt kök finns alltid en vanlig olivolja, en siciliansk olivolja med stark gräsig och pepprig ton plus en mild ligurisk olivolja med tydlig nötkaraktär. Men givetsvis kan ni använda den olivolja ni har hemma.

Här dukar jag upp en buffé med god plockmat som ska vara länge.

Servera bålen när gästerna anländer, med fördel tillsammans med de goda briocherna, lite oliver, salami i bit som gästerna kan skära av själva och en tronande parmesanbit. Buon appetito!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!