Lax med ostrondressing, pilgrimsmussla o mangosalsa
Lax med ostrondressing, pilgrimsmussla o mangosalsa Foto: Ulrika Pousette

Laga smala gourmetmaten

Laga lyxig gourmetmat som är lite smalare utan att kompromissa med smaken.

Bjud på lite lättare alternativ i helgens festmat. Några tips:

Till huvudrätt

Skaldjur och fisk går att göra läckra rätter på utan att det behöver bli så fett. Om du ändå vill ha en köttbit så välj bort entrecôte och annat kött som har mycket fettstrimmor. Oxfilé eller en putsad stek är ett bättre alternativ.

Välj rätt sås

Bearnaisesås och aioli i är gott, men tyvärr riktiga kaloribomber. Prova en kryddig salsa till köttet istället, eller använd lätt crème fraiche som bas till såsen. Gott och fräscht!

Små portioner

Ett av gourmetmatens signum är den festliga uppläggningen, och färdiga portioner gör att vi äter mindre och njuter mer. Även efterrätterna kan med fördel serveras i små munsbitar.

Slösa med grönt

Fina blad och grönsaker gör rätten vackert färgglad. Ett tips är också att servera en läckert krispig sallad till förrätt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!