Laga mat med oss!

Välkommen till en dag med härliga möten, insikter, skratt och inspiration. Ge bort en kurs i present eller bjud dig själv på en halvdag i vårt mysiga provkök. Lär dig laga desserter, fisk och skaldjur, lamm, asiatiskt, eller att planera och laga en avsmakningsmeny eller stor buffé för många.Du har på kursen också möjlighet att köpa våra kokböcker till rabatterat pris. Allt om Mat:s erfarna kursledare Cecilia Lundin, Gunilla von Heland eller Kristina Valentin tar väl hand om dig.Dessertkurs

Du får lära dig olika tekniker och temperaturer som är avgörande för hur den krämigaste glassen och den perfekta moussen och sufflén blir. Vilken choklad ska man välja och hur använder man gelatin i geléer och mousser? Dessutom får du njuta av passande dessertviner till.

Lördag 12 mars kl 10:00–13:00

Lördag 12 mars kl 14:30–17:30Fisk och skaldjur

Här får du lära dig filea, tillaga och få kunskap om vilka fiskar och skaldjur som passar till vad. Vilka temperaturer är optimala och hur ser man att fisken är färsk? (Vi arbetar bara med tillåtna fiskar från Världsnaturfondens gröna lista.) Du njuter sedan av de olika fisk- och skaldjursrätterna tillsammans med utvalda viner.

Lördag 19 mars kl 10:00–13:00

Lördag 19 mars kl 14:30–17:30Vårmeny

Lär dig att planera en meny med betoning på närproducerat och ekologiskt. Hur mycket vin ska man beräkna och kan man ha samma vin till både förrätt och varmrätt? Vi reder ut frågorna under tiden du arbetar med vårprimörerna. Självklart njuter du sedan av en vårlätt meny med passande vin till.

Lördag 26 mars kl 10:00–13:00

Lördag 26 mars kl 14:30–17:30

Lördag 16 april kl 10:00–13:00

Lördag 16 april kl 14:30–17:30Vårbuffé för många

Kursen lär dig hur du planerar för många. Kanske är det födelsedag eller student i sikte! Vad går att tillaga i förväg och lägga i frysen? Dessutom får du tips på lämpliga bufféviner. Du är med och lagar buffèn och får själv prova med rekommenderat vin till.

Lördag 2 april kl 10:00–13:00

Lördag 2 april kl 14:30–17:30

Lördag 14 maj kl 10:00–13:00

Lördag 14 maj kl 14:30–17:30Lär dig Laga 3 x Lamm

Flera styckningsdetaljer av lamm finns nu i butikshyllorna, och av oss får du tips om vilken detalj som passar till vad. entrecôte, racks, rostbiff, filé eller stek? Vad är den perfekta innertemperaturen och vilka råvaror är de bästa smakkompisarna; mynta, vitlök, rosmarin? Rätterna avsmakas med tillhörande vin.

Lördag 9 april kl 10:00–13:00

Lördag 9 april kl 14:30–17:30Asiatiskt på menyn

Lär dig göra perfekta dumplings, sushi och vårrullar. under kursens gång får du lära dig mer om de olika asiatiska köken och smaka på olika produkter. Vilken soja ska man välja och hur kokas det perfekta sushiriset? Vi ger dig också tips och smakprov på vilken dryck som passar till.

Lördag 7 maj kl 10:00–13:00

Lördag 7 maj kl 14:30–17:30Om kursledarna


Gunilla von Heland
Matredaktör som brinner för ekologiska råvaror och säsongsmatlagning. ser fram emot vårens primörer och att få kombinera dem med riktigt goda viner.

Cecilia Lundin Kock och matskribent med särskild förkärlek för det asiatiska. Älskar chilihetta och soja och kan göra ett färdigt recept av en smakidé på ett kick. Har provlagat tusentals recept.

Kristina Valentin Kock och matskribent med många års erfarenhet på Allt om Mat och full koll på logistiken bakom en lyckad fest: planeringen, val av rätter, upplagning och presentation.

Boka nu!

 Avgift: För prenumeranter 1570 kr, icke prenumeranter 1795 kr per  kurs. Antal deltagare: Max 12 per kurs. På plats i köket finns förutom  kursledaren alltid en assistent för att du som kursdeltagare ska få ut  det mesta möjliga.

Lokal: Kurserna hålls i Allt om Mat:s kök på sveavägen 53 i  Stockholm, t-bana rådmansgatan. Så här anmäler du dig: skicka ett mejl  till matkurs@aom.bonnier.se. Meddela oss namn, adress, om du är  prenumerant, vilken kurs du önskar gå, vilket datum och tid. Meddela om  du är allergisk mot något. när vi registrerat din anmälan får du en  bokningsbekräftelse. Anmälan är bindande och vi förbehåller oss rätten  att ställa in kursen om det blir för få deltagare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!