Läcker laxpudding i sex steg

Klassisk svensk husmanskost som är genial i sin enkelhet.

Klicka vidare i bildspelet ovan för att se de enkla stegen i receptet.

Här får gårdagens överblivna kokta potatis samsas med lax. Resultatet blir en lättlagad laxpudding. Servera den nygräddade laxpuddingen med skirat smör och kokta gröna ärter.

Gör så här:

1 SKÄR. Skala och koka potatisen och låt den svalna. Skär potatisen i skivor.

2 SKIVA & HACKA. Skiva laxen i tunna skivor. Hacka dillen grovt.

3 FRÄS. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk och genomskinlig i smör i en stekpanna.

4 VARVA. Smörj en ugnssäker form. Varva potatis, lax, lök och dill i formen. Avsluta med potatis.

5 GRÄDDA. Vispa upp ägg, tillsätt uppvärmd matlagningsgrädde, hummerfond och vitpeppar. Häll i formen. Klicka över smör. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter.

6 SMÄLT SMÖR. Smält smöret på medelvärme. Ställ kastrullen åt sidan och skumma. Häll försiktigt det genomskinliga smälta fettet i

en såssnipa. Släng bottensatsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!