Kycklingpasta i sex enkla steg

Laga en enkel och god pastagryta med kyckling på bara 20 minuter. Klicka vidare i bildspelet för att se steg för steg hur du lagar rätten.

ITALIENSK KYCKLINGPASTA

4 portioner

50 g pinjenötter

500 g pipe rigate

2 msk olivolja

2 kycklingbröst

3 msk olivolja

2 vitlöksklyftor, skalade

2 schalottenlökar, finhackade

1/2 röd chili

2 msk tomatpuré

2 kvistar färsk timjan

salt

nymald svartpeppar

2 burkar tomater (cirka 330 g),

gärna cocktailtomater

1/2 msk balsamvinäger

1/2 kruka basilikablad,

rivna i bitar

200 g mozzarella, i tärningar

50 g rucola

10–15 svarta oliver

Till servering: hyvlad parmesan

Gör så här:

1) ROSTA. Lägg pinjenötterna i en torr het stekpanna och rosta dem under omrörning. Se upp så de inte bränner.

2) KOKA. Koka pastan knappt klar i saltat vatten. Slå av i durkslag, rör ner 1/2 msk olivolja i den varma pastan så den inte klibbar ihop.

3) STRIMLA. Skär kycklingbrösten i strimlor, strimla chilin, skala och hacka lök och vitlök.

4) FRÄS. Fräs kycklingen i 1,5 msk olivolja i en stor stekpanna. Sänk värmen, tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och chili och fräs i 2 minuter

5) SJUD. Tillsätt tomater, timjan, vinäger, basilika och sjud såsen 5 min. Vänd ner den kokta pastan, oliver och mozzarella. Rör runt försiktigt tills osten börjar smälta.

6) BLANDA. Skölj rucolan väl och vänd ner den i såsen. Vänd runt så bladen precis börjar mjukna, men har kvar sin färg och lite spänst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!