Körsbärspaj med ädelost, nyårsring och nyponkrans – Tre runda maträtter från 80-talet

Det glada 80-talet var en minst sagt en spännande tid rent receptmässigt. Vi har på redaktionen grävt fram hel drös gamla Allt om Mat-tidningar och varenda nummer är proppfullt av fantastiska tips och recept. Här kommer tre stycken från mitten av 80-talet på temat vi valt att kalla "Rund mat".

Nyårsring med räkfyrverkeri

Allt om mat, nr 16, 1 december 1986

Nyårsafton närmar sig med stormsteg och det är dags att bjuda på nyårsmiddag. Varför inte bjuda på en riktigt festlig nyårsring? Räkorna vilar i en "rosa sås" gjord på bland annat champinjoner, fiskbuljong och tomatpuré och allt omges av ett rykande saffransris. Kalas!

(klicka för att förstora bilden)

Och här är receptet:

(klicka för att förstora bilden)Nyponkrans med mandelgrädde

Allt om mat, nr 15, 10 november 1986

Det här är en önskerecept från Per-Erik Åbom i Jönköping och en repris från ett tidigare nummer av Allt om mat. Hur får man nyponsoppa att kännas lite mer speciell och lyxig? Man blandar i lite gelatin såklart!

(klicka för att förstora bilden och se receptet)Ädelostpaj med körsbär

Allt om mat, nr 14, 22 oktober 1984

I avdelningen "Mitt bästa recept" delar läsarna med sig av sina paradrätter och  Elisabeth Sverresson i Uppsala skickade 1984 in ett recept på en körsbärspaj uppiffad med ädelost på tub och en pajdeg innehållande cornflakes. Innovativt!

(klicka för att förstora bilden och se receptet)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!