Kokosmjölk - lika gott som mjukglass, kaka eller i plättarna

Kokosmjölk är en riktig allroundprodukt som funkar utmärkt både i matlagning, till smoothies och kakor.

Att laga mat med kokosmjölk har varit populärt under en längre tid i våra svenska kök. Det är ett enkelt, smidigt och framförallt gott sätt att få in de thailändska smakerna i våra hem.

Ofta används den som smaksättare i grytor men kokosmjölken går att nyttja till så mycket mer. Idag är det populärt att byta ut mjölk och yoghurt mot kokosmjölk då det ses som ett nyttigare alternativ.

Kokosmjölken används också alltmer i bakning. Här slår vi ett slag för våra favoriter som får dig att lyckas med såväl huvudrätt som varmrätt.

Visste du att det finns olika sorters kokosmjölk?

Organic Coconut milk passar särskilt bra till efterrätter och bakverk eftersom den är krämig och tjockare i sin konsistens. Den går dessutom utmärkt att vispa till fluffig kokosgrädde, använd gärna elvisp så att du får fart på vispandet. Ett tips är att göra varm choklad med en liten nypa av vår krydda Cacao & Chili i och servera med vispad Organic Coconut milk. Det blir himmelskt gott.

Den extra krämiga kokosmjölken är Extra Creamy Coconut milk, som smakar mer kokos och är tjockare i konsistensen än den vanliga kokosmjölken. Den gör sig lika bra i matlagning som i desserttillverkning.

Något som är supergott är att frysa in vispad Extra Creamy Coconut milk, för att sedan äta den som mjukglass. Det enda du behöver addera är dina favoritbär eller frukt.

Här hittar du våra bästa recept där kokosmjölk spelar huvudrollen, prova, laga, smaka och njut!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!