Jureskog i nytt matprogram: “Jag vill visa att alla kan lära sig laga mat”

Matintresserade personer tävlar om att få jobba på Johan Jureskogs krog AG i Stockholm. "Vi lider av en kockbrist i landet"

I nya matlagningsprogrammet ”Kockakademin” kommer vi att få följa krögaren Johan Jureskogs jakt på nästa stjärnkock. Tio personer med ett brinnande matintresse, blir upplärda av Jureskog, för att sedan tävla om en plats i hans kök på restaurang AG i Stockholm.

-- Drömmen är att programmet leder till att fler människor vågar satsa på sina kockdrömmar. Vi har nämligen en enorm brist på kockar i landet. Men jag vill visa att verkligen alla kan lära sig att laga mat, säger Johan Jureskog.

Men hur skiljer sig detta program från andra matlagningsprogram?

-- Vi har slagit ihop matlagnings-tv med reality-tv. Så att man får följa deltagarna på ett närmare sätt, både i och utanför köket. Det är något som inte har gjorts förut.

-- Deltagarna bor tillsammans i ett hus utanför Stockholm. Det enda vi inte har är i princip dolda kameror.

Vem är din största förebild när det gäller tv-kockar?

-- Jamie Oliver. Han är helt fantastisk. Han är där, han är nära maten, och han gillar att äta mat.

-- Men den jag blev kär ifrån början var Jan Boris-Möller. Han gjorde bland annat det där programmet på 90-talet ”Här är ditt kylskåp”. Jag kommer ihåg att han var hemma hos Dr Alban och lyckades laga en maträtt av typ mjölk, senap och ketchup. Det var helt fantastiskt. Det fick mig att vilja bli kock.

”Kockakademin” har premiär på TV3 den 1 februari klockan 21:00.

Foto: Tv3

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!