Julmeny med saffransfilé

Istället för julbord: en läcker trerättersmeny med västerbotten- och hummersallad, fläskfilé med saffran och chokladtårta med en nyans av glögg.

Förrätt: Sallad med hummer, västerbottenost och päronvinägrett. En frisk förrätt som kan förberedas och förvaras i kylen. Dressingen hälls på vid servering.

Huvudrätt: Saffransfilé med fänkål och apelsin. Gyllengul fläskfilé med smak av saffran, apelsin och fänkål. Köttet får extra skjuts om du flamberar det med en skvätt pernod. Potatismos passar bra att ätas till.

Dessert: Chokladglöggtårta med färska fikon. En variant på den klassiska kladdkakan smaksatt med glögg och dekorerad med färska fikon.

Förslag på nyårsmenyer

Hitta inspiration till nyårsfesten. Sök bland våra olika nyårsmenyer:

Nyårsmeny med oxfilé

Nyårsmeny med skaldjur

Nyårsmeny med lyxiga smaker

Nyårsmeny med läcker lax

Nyårsmenyns lyxiga desserter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!