Foto: Producent + Juoiter.

Julens smak är clementin

Clementin - det är smaken för julen. I varje fall enligt glöggmärket Blossa som lanserar sin årgångsvariant.

Glöggen Blossa är lika mycket ett fenomen som en dryck. Sedan man lanserade sin årgångsglögg med olika smaker för varje år så har man för många blivit en del av julen i Sverige. Idag säljer det franskägda märket omkring 80 % av all glögg som säljs i Sverige.

Efter att tidigare ha smaksatt årgångsglöggen med bland annat havtorn, vinteräpple och pomerans är det i år clementinens tur.

- Citrusfrukter passar väldigt bra med kryddorna i Blossa, säger Åsa Orsvärn som är chief blender på Blossa. Inte minst clementin som har en så julig smak.

I den kryddsprit som är grunden för glöggen Blossa finns det bland annat kardemumma, ingefära och nejlika - smaker som alltså i år får samspela med clementin.

I år börjar årgångsglöggen säljas redan den 1 oktober och nytt är att den är en så kallad beställningsvara på Systembolaget, den måste alltså beställas till din butik och finns inte på hyllorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!