Jonas Crambys goda tex-mex

Jonas Crambys recept på fish tacos - fisktacos - och carnitas med de rätta rörorna till.

FISH TACOS

Ingredienser: 

Mjuka tortillabröd

fisk (tonfiskfilé, havsaborre eller hälleflundra)

vetemjöl

pankosmulor

ägg

salt

frityrolja

Gör så här: 

1. Gör iordning tre fat. En med saltat vetemjöl, en med vispat ägg och en med pankoströbröd. Skär till lagom stora bitar av fisken, så stora att de passar i tortillabröden, och rulla i vetemjölet, sedan ägget och sista pankon. Fritera tills de fått en gyllene färg.

2. Servera de friterade fiksfiléerna i ett mjukt tacobröd med cole slaw, guacamole och Pico de gallo. Ha gärna lite chips på sidan. Och mexikanskt öl. Men det förstår ni ju själva.

CARNITAS

Ingredienser:

fläskkarré

cayennepeppar

salt

vitpeppar

svartpeppar

vitlökspulver

chilipulver

oregano

spiskummin

pressad apelsin

soya

hackad vitlök

pressad lime

coca-cola (ej light).

Gör så här: 

1. Skär fläskkarrén i små bitar och gör en kryddblandning av de torra kryddorna. Massera in dem i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soya och vitlöken och låt marinera åtminstone en timme, helst över natten.

2. Stek köttet, när den fått färg kan du hälla över marinaden och sänka värmen. Öppna coca-colan och häll sedan, under omrörning, ner en skvätt. Låt den koka bort och häll då på lite till och fortsätt sedan så till alla cola är slut. Det kan ta upp emot två timmar. Kvar har du en härligt, kletig, trådig, sötspicy fyllning du kommer älska resten av livet.

3. Servera med Pico De gallo, Guacamole och mjuka tacos som ni värmer i ugnen, eller i brödrosten. Behövs ingen ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!