Jerry Lindahl - ny bloggare

Dryckes-konnässören Jerry Lindahl är ny bloggare på Alltommat.se

Vem är du?

- Den kortaste sammanfattningen är väl en  lat kille som tycker att det är en underskattad sport att ligga på  soffan och röka en cigarr och studerar rökslingorna som sakta stiger mot  taket. Men det kanske har med taskig självbild att göra. Jag har en  lätt bohemisk läggning och några stora intressen är naturligtvis mat och  dryck. Jag lyssnar nästa  ständigt på musik och har även ett stort filmintresse.

Vad bloggar du om?

- Om mat och dryck men med mina  personliga betraktelser och infallsvinklar. Att bidra med något  intressant och personligt som förhoppningsvis ger läsaren ett nyttigt  tips eller en tankeställare eller åtminstone ett skratt.

Vad dricker du helst själv?

- Det beror alldeles på tillfället, väder och mitt humör. I bland är  mineralvatten det bästa som finns, just nu har jag fått upp ögonen för  cognac. Det beror mycket på att jag varit där tre gånger under det  senaste halvåret men åxo för att det är lite otrendigt och lite off.  Sånt tycker jag ofta är intressant. Jag har alltid varit nyfiken på  sånt som är udda eller helt ute.

Du röker mycket cigarr. Berätta!

-
Min frukost består oftast av en kopp  kaffe och en cigarr. Då är mina smaklökar på topp för en korrekt analys. Det är en hobby och stort intresse. Dessutom har jag  privilegiet att få skriva om cigarrer. I dag är rökning så  stigmatiserat och man blandar jämt och ständigt ihop cigaretter som är  ett gift med cigarrer som är en njutning. Jag drar aldrig halsbloss och  om jag inte kan röka en cigarr så börjar det inte krypa i kroppen på  mig. Jag står aldrig utanför en restaurang på vintern eller i ösregn och  panikpuffar.

Favoritchoklad?

- Riktigt fin mjölkchoklad är underskattad. Det  ska vara lite mer kakaoprocent än det vanligen är i mjölkchoklad och så  ska den vara gjord på riktig vanilj.

Hur lär man sig mat- och dryckesprovning?

- Precis som mycket annat så är det mycket praktik men även en del teknik och  erfarenhet som gäller. Att läsa om ett ämne är ett steg i rätt riktning. Nästa  steg blir att åka till platsen. Kunskapen kommer in genom huden så att  säga. Sedan är talang och känsla inget fel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!