<p>Lisa F&ouml;rare Winbladh.</p>

Lisa Förare Winbladh.

Foto: Christian Örnberg

”Jag lagade potatis i självförsvar”

Fyra frågor till matskribenten Lisa Förare Winbladh.

Vad är Årets potatisstjärna?

&ndash; En tävling, arrangerad av Svensk potatis och taffel.se, där proffs och amatörer får skicka in sina bästa potatisrecept.

Varför behövs det en tävling för potatisrätter?

&ndash; Potatisen har misshandlats så mycket i köken att den fått dåligt rykte. Men med sin milda smak passarden så sällsynt bra för äventyrliga kökslekar.

Din godaste potatisrätten?

&ndash; Krashade potatisar &ndash; kokta potatisar som plattas ut ordentligt på oljad plåt, penslas med perversa mängder olivolja, saltas och peppras och körs i ugn 200 grader, 25&ndash;30 minuter tills de är superknapriga.

Vilken är den vanligaste fördomen om potatis?

&ndash; Att den är tråkig. Jag hade själv låga tankar om potatisen till jag började prenumerera på ekologiska grönsakslådor som alltid innehöll potatis. Jag började lära mig laga potatis i rent självförsvar för att den inte skulle ta över helt i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!