<p>Eta Kroon &auml;r redakt&ouml;r p&aring; Allt om mat.</p>

Eta Kroon är redaktör på Allt om mat.

Foto: Holger Edström/Susanne Almers/Malin Eriksson

Husmanskostens guldkorn i ny kokbok

Eta Kroon, matredaktör på Allt om Mat, har vaskat fram husmanskostens guldkorn bland tusentals recept i tidningens arkiv. Det blev en bok med cirka 100 recept. Prova hennes personliga favorit: kalops!

Husmanskosten har än en gång blivit angelägen och aktuell.

Aldrig förr har så många krögare velat slå ett slag för husmanskosten. Klassiska smaker, som ibland serveras med lite modernare tillbehör än förr.

I Eta Kroons nya kokbok Husmanskost finns nästan 100 klassiska recept uppdelade på smårätter, färsrätter, fågel, soppor, fläsk & korv, grytor & raguer, fisk, lamm & vildsvin samt desserter, samtliga noga utvalda ur Allt om Mat:s unika receptskatt.

Vad är husmanskost för dig?

&ndash; Vårens första nässelsoppa som jag serverar med knaperstekt

bacon och pocherat ägg, kål- och laxpudding, äppelkaka med vaniljsås. Rätter på råvaror som skördats när de är som allra bäst.

Vilka svenska råvaror vill du helst sätta på piedestal?

&ndash; Oj, det finns många, men potatis i alla former är en klar favorit 

Och svamp. Höstens svampjakter är alltid lika spännande.

Om du bara fick välja en enda favorit bland alla recept i boken,


vilken skulle det bli?

&ndash; Kalops på högrev som fått koka tills köttet är riktigt mört och smakrikt, serverad med kokt potatis , rödbetor och små morötter.

Köp boken i vår egen butik här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!