Höstens godaste festmeny

Hösten är en ljuvlig tid för alla som älskar svenska smaker. Skog, sjöar och trädgård dignar av fantastiska råvaror. Så vi dukar till fest med en femrätters middag med vilda smaker.

Christina Asplund är matskribent med passion för mat, både att laga och äta. Gärna det hon själv har haft möjlighet att odla, plocka eller jaga.

– Ett par timmar i skogen med kängor på fötterna och svampkniv och korg i handen, är ett sätt för mig att koppla av och samla tankarna. På samma gång får jag matnyttiga svampar i korgen.

– Man knyter samman gamla och nya vänner med mat som man lagat själv och lagt ner tid och kärlek på. Det handlar också om möten mellan smaker. Det blir ett naturligt samtal runt maten. Gamla vänner möter nya, precis som smaker från kök i olika delar av världen.

– Jag får inspiration av smaker under mina resor, inte bara i utlandet. En resa i Sverige ger mycket inspiration. Vi har fina mattraditioner i varje landskap som behöver spridas vidare till kommande generationer. I mitt kök gör jag gärna en twist av metoder och smaker. Självklart - ska det vara gott!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!