Gran- och lingonsnaps, clementin- och kanelsnaps, och fikonsnaps.
Gran- och lingonsnaps, clementin- och kanelsnaps, och fikonsnaps. Foto: Ulrika Pousette

Hemkryddad är godast - 3 spännande snapsar som hör julen till

Variera julsnapsen med egna smaksättningar. Här är tre spännande snapsar med kryddor som hör julen till.

Att göra hemkryddad snaps är mycket enkelt. Man köper okryddat brännvin och låter det dra åt sig smaken av julkryddor, bär eller citrusfrukter under ett par dygn. Dekorera gärna flaskorna med vaniljstänger, späda grankvistar och girlanger av fruktskal. Det vackra resultatet blir en fin present, eller något man gärna ställer fram på bordet.

Gran- och lingonsnaps

5 min + 3 dygn att dra. Använd helst nya granskott, men det ska inte vara ädelgran eftersom den inte doftar lika mycket som vanlig gran. Se recept här. 

Clementin- och kanelsnaps

5 min +  2 dygn  att dra. Blanda snapsen direkt i en snygg flaska. Se recept här. 

Fikonsnaps

5 min + 3 dygn att dra. Om fikon och vaniljstång får ligga i spriten längre än tre dygn får snapsen en alltför skarp smak. Garnera därför snapsen vid servering med nya fikonklyftor. Servera den välkyld. Se recept här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!