Recept på musslor med bacon, tomat och oregano.
Recept på musslor med bacon, tomat och oregano. Foto: Ulrika Pousette

Helgmys med musslor, tapas och äppelkaka

Frossa i musslor i helgen. Skaldjurssäsongen är här så passa på att njuta i havets läckerheter. Vi har satt ihop en sagolikt läcker meny med tapas, musslor och världens godaste äppelkaka.

Förrätt: Blandade tapas. Servera charkfavoriter som bresaola och serrano med en varm sallad på tomat och rödlök, lökrullad kittost, bönsalsa och äppeltsatsiki.

Huvudrätt: Musslor med bacon, tomat och oregano. Det här är en variant på klassiska rätten moules marinières med knaperstekt bacon som extra krydda. Ett gott bröd att doppa i det goda spadet är ett måste!

Dessert: Maffig äppelkaka med kardemumma och citron. Går under namnet Viktors vinnarpaj.

Musslor med bacon, tomat och oregano

Musslor med bacon, tomat och oregano

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!