Foto: Anna Kern

Helgmat med kyckling – recept på 10 goda kycklingrätter

Hel kyckling i ugn, fina kycklingfiléer eller pasta. Hur du än gör blir resultatet en succé. Här är recept med kyckling som passar till både vardagsmiddag och som festmat.

Vill du ha tips och recept på härlig helgmat med det lilla extra? Prenumerera på vårt nyhetsbrev med helgmat

Kyckling är lätt och gott att laga, och passar som vardagsmat och enkel festmat till helgen.

Alltid lätt med kycklingfilé

Kycklingfilé tillsammans med sardellsås, eller majskycklingbröst med saffransgnocchi. Gott som kycklinggryta med pasta eller grönsaker. Det går även bra att fylla kycklingfiléerna med till exempel tomater eller ost.

Föredrar du hel kyckling finns det lika mycket du kan göra där, du kan fylla kycklingen med citroner, clementiner, tomater. Eller göra den örtbakad. Det går även att göra hel kyckling som gryta med tomater och andra grönsaker.

Kycklinglår eller klubbor kan stekas i ugn med örter eller med grönsaker. Bena ur och fyll med ost eller annat passande. Väldigt gott. Kycklingen blir extra saftig om du har benet kvar.

Kyckling går bra att marinera, oavsett om det är hel, filé eller klubbor.  En marinad på ajvar relish är lätt och gott. Passar bra till grillade kycklingklubbor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!