Foto: Ulrika Pousette

Hel kyckling i ugn – rätt tid och temperatur

Recept på grillad hel kyckling i ugnen, en praktisk vardagsrätt då den sköter sig själv. Här hittar du rätt tid, temperatur och tips för att få den så där saftig och god.

Hel kyckling i ugn – rätt tid och temperatur som gör den saftig

• Grader: 200°

• Tid: Cirka 50 minuter (beroende på storlek, viktigare att gå på innertemperatur, se nedan)

• Innertemperatur: 80° i kycklingens tjockaste del. Då tas den ut ur ugnen och får vila under folie några minuter. En bra ugnstermometer är nästan ett måste!

• Tänk på: Hemligheten bakom en saftig och mör helstekt kyckling i ugn är smör. Satsa på att göra ett eget smör med vitlök, citron och de färska örter du tycker om som du sedan masserar in under skinnet på kycklingen.Vill du få den riktigt saftig kan du trä den över en ölburk eller fylla den med färsk citron vilket kommer göra köttet riktigt gott.

Lycka till!

Goda recept på helstekt kyckling i ugn och lergryta:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!