Foto: Peter Jönsson.

Han vill bygga en whiskyby

Den svenska whiskyn Mackmyra expanderar rejält. Nu bygger man en hel whiskyby - en investering värd en halv miljard kronor.Mackmyra whisky
firar 10 år och man gör det genom att bygga en hel by ägnad åt whiskyn. Whiskybyn ska ligga utanför Gävle och ska innehålla besöksdistilleri, exportdistilleri och mognadslager.

- Mackmyra whiskyby ska inte bara bli ett distillerie utan en total whiskyupplevelse och vår ambition är att det ska bli ett internationellt besöksmål, säger Magnus Dandanell som är VD för den svenska whiskytillverkaren.Och att bygga
en hel by kostar - sammanlagt blir kostnaden över en halv miljard kronor. Nu görs inte allt arbete med en gång, tanken är att byn ska stå klar om 10 år och innehålla mycket mer än bara whisky - upplevelser för turister från hela världen utlovas.

På Gävle kommun jublar man över planerna:

- Mackmyra whiskyby skulle både stärka Gävles attraktionskraft och skapa intressanta arbetstillfällen, säger kommunstyrelsens vice ordförande Per Johansson i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!