Foto: Grenadine förlag + Peter M Eronson.

Han guidar dig i ölvärlden

Peter M Eronson ger dig hela världens ölhistoria i en och samma bok.

"Ölhistoria, ölbryggning och all världens ölstilar. Allt i en och samma bok. Vem skulle kunna åstadkomma det om inte ölkännaren, författaren och ölbryggaren Peter M Eronson?

- Den fyller ett tomrum  och är en ganska heltäckande bok om öl, säger Peter M Eronson som i dagarna kommer ut med sin tredje dryckesbok "Öl - kunskap ger mersmak".Tidigare har
Eronson skrivit om Sveriges ölkrogar och om Sveriges vinbarer men nu tar han ett bredare grepp om ölen.

- Jag presenterar bland annat en mängd olika öltyper som inte är så kända för de flesta, det är 50-60 ölstilar med i boken och exempel på öl som man kan testa.

- Jag försöker även berätta ölets historia och ge en introduktion till hur man brygger öl hemma, det är intressant att se hur olika humlesorter och maltsorter ger olika effekter på ölens smaker.

- Det var först när jag började brygga själv som jag förstod hur ölets smaker uppstår, säger Eronson.Peter driver
även en populär blogg, Fat och flaska, och är aktiv i ölkretsar på många olika sätt. Vilket hans motto berättar: "Våga prova nya ölsorter, så ofta du kan."

Ett motto som den som läser hans bok förmodligen blir intresserad av att följa. Och kanske till och med sugen på att brygga själv.

- Jag hoppas det. Jag tipsar om hur man gör och vad man behöver. Det är bara att köra igång!

Boken ges ut av Grenadine förlag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!