Foto: Olle Sporrong + respektive producent.

Gunillas röda tips i mars

Högsta betyg till Alamos Malbec från Argentina när Gunilla Hultgren Karell testar viner till kött och grytor.

5 getingar!

Alamos Malbec 2006, (6670), Argentina, 89 kronor

Smakrik och maffig med snyggt balanserad frukt med drag av mogna björnbär och lakrits. Fint till en biff med bearnaise och pommes.

Santa Helena Varietal Cabernet Sauvignon 2007, (6532), Chile, 58 kronor

Lättsam och mjuk smak med drag av vinbär och lätt örtighet. Prova till tacos. 

4 getingar

Cellier des Dauphins Cru des Côtes du Rhône 2006, (96879), Frankrike, 95 kronor

Fin koncentration med mörkkryddig smak, örter och peppar. Passar till en mustig köttgryta. 

3 getingar

Treasures Shiraz Viognier 2007, (96288), Australien, 99 kronor

Uttrycksfull och generös med mynta och örter och mogna vinbär i smaken. Gott till en hel-stekt rostbiff med krämig potatisgratäng.

Cacadu Ridge Bin 4, (2010), Australien, 67 kronor

Söta, mörka vinbär med drag av vanilj och lätt krydda. Mjuk och saftig. 

Till pastasallad med kryddiga korvar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!