Nu vill vi ha det som amerikanerna, riktigt saftiga hamburgare.
Nu vill vi ha det som amerikanerna, riktigt saftiga hamburgare. Foto: Restriktioner

Grilltrender 2012 - hamburgare

I år hamnar hamburgarna på grillen, spår trendanalytikerna.

Varje år tittar man vilka trender som kommer synas på grillarna den här säsongen. Och i år har man sett att det finns tre starka tendenser i grillvärlden.

1. Hamburgare. Gärna på en spetsad färs, smaksatt med kryddor, bacon eller grönsaker. Till hamburgaren har vi gärna mängder med tillbehör, majonnäs, sallad, ost osv. Går att variera sig i det oändliga.

2. Korv. Den andra trenden är förra årets stora nyhet, nämligen korvar. Färska korvar, kryddade korvar eller bara helt vanliga grillkorvar. Allt i korvväg grillar vi gärna och vi testar gärna nya spännande smaker i korven och till korven.

3. Bröd. Nu ska även bröden grillas. Hamburgebrödet, som helst ska bakas själv, får en hastig yta på grillen innan det läggs ihop. Pitabröd, korvbröd eller bara surdegsbrödet till maten får gärna ta en vända på grillgallret innan vi äter upp det.

Källa: TNS-Sifo på uppdrag av ICA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!