<p>Fridas p&aring;l&auml;gg &auml;r Sveriges knasigaste.</p>

Fridas pålägg är Sveriges knasigaste.

Foto: Frida Hansson

Grattis! Ni har Sveriges knasigaste pålägg

Alltommat.se efterlyste Sveriges knasigaste pålägg. Nu har vi en vinnare!

Frida Hansson, 15 år, från Bergsjö gör en alldeles speciell macka. Pålägget är en kombination av smaker som inte alls känns så dumt.

Så här gör hon den:

"För två år sedan ungefär började jag upptäcka att jordnötssmör var gott. Jag köper alltid ekologiskt jordnötssmör och har testat mig fram hur det smakar allra bäst.

Jag har provat knäckebröd med smör och jordnötssmör, riskaka med banan och jordnötssmör och rostat bröd med sylt och jordnötssmör för att nämna några.

 Men, inget av dessa är så gott som detta:

Grovt surdegsbröd med jordnötssmör och skivad kiwi. I sin enkelhet, så otroligt, otroligt gott! Jag som inte ens tål kiwi i vanliga fall, det kliar och sticks i munnen att äta en kiwi rakt av. Men, på denna goda smörgås så går det alldeles utmärkt att äta kiwi. Sältan från jordnötssmöret, det söta från kiwin, blandat med den goda syrliga smaken från rågbrödet - en riktig hit!"

Mackan kom hon på när hon behövde göra något med en kiwi hemma som började bli dålig. Och hon tipsar om att smörgåsen är som godast på morgonen.

Frida har en egen blogg som du hittar här  - om du vill läsa mer mattips från henne.

Alla vinner ny färskost från Philadelphiaost.

Foto: Jupiter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!