<p><strong>Koll p&aring; kronorna.</strong> Tv-kocken Sara Begner vet hur man<br />
sparar p&aring; slantarna. Hon &auml;r &auml;ven aktuell i en ny version av klassikern V&aring;r kokbok.</p>

Koll på kronorna. Tv-kocken Sara Begner vet hur man
sparar på slantarna. Hon är även aktuell i en ny version av klassikern Vår kokbok.

Gör matlådor – tjäna 11 800 kronor

Utelunchen har aldrig varit så dyr, visar färsk statistik. Nu kan du spara 11 800 kronor på ett år med superkocken Sara Begners recept.

– Om man gör matlåda på rester som annars skulle ha legat kvar i kylskåpet är matlådan så gott som gratis, säger Sara Begner.

Trots lågkonjunkturen har det aldrig varit så dyrt att äta ute. En utelunch kostar i genomsnitt 74,3 kronor, enligt restaurangguidens Gastroguides senaste lunchprisindex. Äter du ute varje arbetsdag i veckan blir det 1 480 kronor i månaden. På ett år blir summan 16 280 kronor, kostnaden

för lunch under semestermånaden borträknad. Men med goda, nyttiga och billiga råvaror är det lätt att fixa en matlåda som inte kostar mer än 20 kronor portionen. Då spar du över tusen kronor på en månad, på ett år ungefär 11 800 kronor.

Laga extra mycket

Sara Begner, tv-kock och chef för Coops provkök tipsar om att det lättaste sättet att fixa matlåda är att laga extra mycket kvällsmat.

– Men kom ihåg att fylla matlådan innan ni äter middag. Det är lätt att äta för mycket, hemma hos oss går all mat jag ställer fram åt.

Här bredvid hittar du Sara Begners goda matlåderecept – alla under 20 kronor per portion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!