Gör din egen raw nutella – fri från socker, gluten och mjölk

Tillhör du typen som inte kan ha en nutellaburk hemma utan att äta upp allt i ett nafs? I så fall kanske den här nyttigare varianten kan vara något för dig. Dessutom perfekt för veganer och allergiker!

Du behöver:

2,25 dl hasselnötter (gärna blötlagda i 8-10 timmar men går bra utan blötläggning också)

1/2 dl agave- eller lönnsirap

1/2 dl raw kakao

1 tsk vaniljpulver

1/4 tsk havssalt

2-4 msk mandelmjölk

Gör så här:

Mixa hasselnötterna i en matberedare eller mixer tills de får en smörig och slät konsistens. Det kan ta mellan 10 och 15 minuter.

Häll i sirap, kakao, vaniljpulver och salt och blanda till en jämn smet. Tillsätt mandelmjölk tills nutellan har fått en bredbar konsistens. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kakao eller sirap.

Bildkälla: Thesweetlifeonline.com och Girlmakesfood.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!