En Chicago Hot Dog är maffig, men ack så god
En Chicago Hot Dog är maffig, men ack så god Foto: Thinkstock

Gör din egen Chicago Style Hot Dog på varmkorvens dag - här har du det bästa receptet

Har du inte testat en Chicago Hot Dog så bör du verkligen göra det. En varmkorv på nötkött, saltgurka, chili och hackad lök. Tillagningstiden är ungefär 15 minuter.

År 1897 serverades den första varmkorven i Sverige på Djurgården i Stockholm men korv i bröd ska ha sålts redan på medeltiden I Frankfurt. Då gick korven under smeknamnet "dachshund" (tax), vilket senare ledde till namnet "hot dog" på engelska.

Chicago Hot Dog

1 korv av nötkött

1 korvbröd med vallmofrön

1 matsked gul senap

1 matsked bostongurka

1 matsked hackad lök

4 skivor tomat

1 skiva dillkryddad saltgurka

2 skivade chili (serrano eller jalapeno funkar också)

en aning sellerisalt på toppen

Så här gör du:

Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen på plattan och koka korvarna i cirka 5 minuter eller tills de är klara. Lyft ur korvarna och lägg på en tallrik. För sedan ned ångkorgen (eller ta fram din ångkokare). Ånga dina bröd i cirka 2 minuter. Lägg korven i brödet och lägg sedan på toppingen i följande ordning:

1. senap

2. bostongurka

3. lök

4. tomat

5. saltgurka

6. chili

7. sellerisalt

Tomatbitarna bör ligga i i kanterna längs brödet. Och saltgurkan överst. Fundera inte ens på att ha ketchup på!

Receptkälla

Prova även:

Varmkorv med surkål och bröd

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!