Grön sparris med tryffelpecorino
Grön sparris med tryffelpecorino Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Goda skäl att äta mer sparris

Inte allt som smakar bra är bra för hälsan - men sparris kan du äta med extra gott samvete!

Visste du att...

Sparris är rik på kalium, fosfor, kalcium och vitaminerna A, B1, B2, C och E. Dessutom innehåller den mycket av vitaminet folsyra som är viktigt för cellproduktionen samt för att förhindra fosterskador.

Sparris kan bidra till en bättre tarmflora eftersom den innehåller ämnen som de nyttiga bakterierna i tarmen har nytta av.

Sparris innehåller få kalorier men relativt hög andel protein jämfört med andra grönsaker.

Grön sparris är full av skyddande antioxidanter av samma slag som vi får i oss från olika bär.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!